עבירות זיוף – ייצוג משפטי

עבירות זיוף 

עבירות זיוף הן השם הכולל לכל עבירה אשר מוגדרת בסעיפיו השונים של חוק העונשין (סעיף 414) כאחת או יותר משלוש הפעולות הבאות: 

  • "עשיית מסמך הנחזה להיות את אשר איננו, והוא עשוי להטעות" – יצירת מסמך יש מאין מתוך מטרה להשיג דבר מה שמקדם את יוצר המסמך או מי מטעמו, תוך הטעיית הצד השלישי. 

 

  • "שינוי מסמך – לרבות הוספת פרט או השמטת פרט – בכוונה לרמות, או ללא סמכות כדין ובאופן הנחזה כאילו נעשה השינוי בסמכות כדין" – עריכת שינויים במסמך קיים כמו למשל שינוי שם או פרטים מזהים אחרים על מנת לזכות בטובת הנאה מסוימת שמקנה המסמך לאדם אשר שמו מופיע עליו. 

 

  • "חתימת מסמך בשם פלוני ללא סמכות כדין, או בשם מדומה, באופן העשוי להיחזות כאילו נחתם המסמך בידי פלוני" – חתימה על מסמך מסוים בשם אדם אחר על מנת להעניק לו את הזכויות הרשומות עליו. לדוגמה: חתימה בשם אדם מסוים על צוואה, על מסמכים רפואיים מסוימים ועוד.

חשוב לציין, כי ההגדרה "מסמך" חלה לא רק על נייר מודפס, אלא גם על תעודות זהות, שטרות, דרכונים, מסמכים דיגיטליים וכל מנשר אחר אשר מטרתו היא להקנות זכויות מסוימות לאדם אשר שמו מופיע עליו. 

 

דוגמאות לעבירות זיוף נפוצות

הרבה מאוד עבירות זיוף מתקשרות לזיוף צוואות, בין אם מתוך חוסר הסכמה עם הנכתב בה ובין אם מתוך רצון להציג מצג שווא כאילו הנפטר הוריש את כספו ורכושו למזייף המסמך או מי מטעמו ולא למי ששמם נכתב במסמך המקורי. עבירות אחרות מסוג זה יכולות להיות שינוי של סטטוס רפואי לטובת קבלת קצבאות מהמדינה, זיוף חתימה על מסמך המקנה מעבר למקום מסוים אשר מאפשר כניסה של מורשים בלבד ועוד. 

יחס החוק אל עבירות זיוף

עבירות זיוף נתפסות כעבירות חמורות מאוד מבחינה משפטית, וזאת משום שניתן לבצע את הזיוף יחסית בקלות ובכך למנוע מאנשים לקבל את הזכויות המגיעות להם ו/או להתקדם על חשבון אנשים אחרים שלא ביושר. מכיוון שכך, מגדיר החוק בישראל באופן מפורש ומפורט מהי עבירת זיוף ומהו העונש על עבירה שכזאת בכל רובד וחומרה המיוחסים לה.   

בהקשר זה חשוב מאוד לציין, כי גם אם המסמך לא נועד כדי לעבור לידיו של צד שלישי, ברגע שהזיוף שלו בוצע – הדבר מוגדר כעבירת זיוף ומי שזייף את המסמך צפוי לעונש במידה שייתפס. כמו כן, גם אם צריך היה לבצע שינויים מסוימים במסמך אולם מי שביצע את השינוי בפועל היה אדם אשר לא היתה לו את הסמכות והרשות לעשות כן – הדבר מוגדר כעבירת זיוף לכל דבר ועניין.

העונש על עבירות זיוף

העונשים על ביצוע עבירת זיוף משתנים בהתאם לחומרת העבירה.

  • העונש הקל ביותר מוגדר כשנת מאסר אחת. 
  • במקרה בו מצליחים להוכיח כי הזיוף התבצע על מנת להשיג דבר מסוים העבירה תוגדר כעבירת זיוף בנסיבות מחמירות והעונש ינוע בין 5-3 שנות מאסר. 
  • עבירות זיוף בנסיבות מחמירות במיוחד הן עבירות אשר בוצעו על ידי עובד ציבור, והעונש עליהן יהיה גם הוא חמור במיוחד. כך למשל, עובד ציבור אשר זייף מסמך על מנת לקבל דבר מה בתמורה יקבל ברוב המקרים כ-5 שנות מאסר; עובד ציבור אשר זייף מסמך וקיבל דבר מה בתמורה (שוחד) – עונשו יהיה 7 שנים לפחות. 
  • על עבירות זיוף שאינן קשורות לזיוף מסמכים דווקא, כמו למשל זיוף שטרות או מטבעות מוטל גם כן עונש חמור. כך למשל, העונש של אדם אשר הדפיס שטרות כסף או ייצר מטבעות כסף שלא באישור הרשויות המוסמכות והפיץ אותם ברבים – צפוי לעונש של כ-7 שנות מאסר. 

נאשמים בעבירות זיוף? חושדים שמישהו סייף מסמך מסוים? כדאי לפנות לעורך דין

אם אתם חושדים שמסמך מסוים שאתם יצרתם או כזה שאתם צריכים להעביר או לחתום עליו בעצמכם הוא מסמך מזויף, חשוב מאוד לפנות לעורך דין על מנת שייצג אתכם ויסייע לכם להגיש תביעה נגד מזייף המסמך; כמובן שגם לאדם הנאשם בביצוע עבירות זיוף מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין המתמחה בתחום, על מנת שייצג אותו מול ערכאות השיפוט השונות. 

זלצברג פולק – לשירותכם

עבירות זיוף משתייכות להרבה מאוד סקטורים משפטיים, לרבות דיני חוזים, דיני מקרקעין, דיני מסחר, דיני תאגידים, דיני שטרות ודיני מיסים. לאור זאת, בין אם אתם בצד החושד בזיוף ובין אם אתם בצד הנחשד בזיוף, כדאי מאוד שתיעזרו בעורכי דין מתחום המשפט הפלילי אשר מתמחים בתחום הזיוף ובכל התחומים הנלווים לו. 

משרד עורכי הדין זלצברג פולק מתמחה בתחום המשפט הפלילי ולעורכי הדין יש ניסיון רב בייצוג נפגעי עבירות זיוף וחשודים בביצוע עבירות שכאלה כאחד.

לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ ראשונית צרו עמנו קשר טלפוני או דרך האתר
ונשמח לעמוד לשירותכם.

שתפו:

צרו עמנו קשר

מאמרים נוספים

השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן